Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Μεταπτυχιακές Σπουδές Στη "Δημόσια Υγεία" Της Ιατρικής Σχολής Πατρών


Το ΠΜΣ στη «Δημόσια Υγεία – Public Health» της Ιατρικής Σχολής Πατρών λειτούργησε πρώτη φορά το 2015 και υπόκειται στους κανονισμούς που διέπουν τις Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών. 
Στοχεύει στην παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης σε πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, στο γνωστικό αντικείμενο της Δημόσιας Υγείας και περιλαμβάνει τη μελέτη των σημαντικότερων σύγχρονων προβλημάτων Δημόσιας Υγείας, τη μελέτη των τρόπων πρόληψης και αντιμετώπισής τους κυρίως σε επίπεδο κοινωνικών ομάδων. Το ΠΜΣ «Δημόσια Υγεία – Public Health» οδηγεί αποκλειστικά στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στη «Δημόσια Υγεία- Public Health» στις ακόλουθες ειδικεύσεις: α) Περιβάλλον  β) Προληπτική και Κοινωνική Ιατρική.
Γίνονται αποδεκτοί απόφοιτοι των σχολών Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, Κτηνιατρικής, Βιολογίας, Χημείας, Γεωπονίας, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Οικονομικών της Υγείας, Νομικής, καθώς και συναφών Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, των οποίων το πτυχίο έχει αναγνωριστεί από το ΔΟΑΤΑΠ.
Στις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους ξεκίνησε ο πέμπτος κύκλος σπουδών του μεταπτυχιακού προγράμματος. Οι δράσεις και οι ημερίδες που διοργανώνονται στα πλαίσια του προγράμματος από τους ίδιους τους φοιτητές που το παρακολουθούν, με τη συνδρομή των διδασκόντων, αποτελούν πλέον θεσμό με έντονο ενημερωτικό και κοινωνικό χαρακτήρα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου